You Are Here: Home » Consultatii Juridice » Drept Privat » Reglementarea activitatii de intreprinzator in Republica Moldova

Reglementarea activitatii de intreprinzator in Republica MoldovaReferat – Reglementarea activitatii de intreprinzator in Republica Moldova

Planul referatului Reglementarea activitatii de intreprinzator in Republica Moldova este urmatorul:

  • Sumar în limba engleză
  • Introducere
  • Reglementarea legislativă a activității de întreprinzător
  • Reglementarea strategică în domeniul reglementării activității de întreprinzător
  • Concluzii
  • Bibliografie selectivă

În continuare vă prezint anumite pasaje din acest referat/raport:

The relations related to entrepreneurship, regardless of ownership and type of activity, are regulated primarily by law any an entrepreneur is obliged to know the legal framework of its business. In our days is also very important to know in detail the legal framework to start a successful business.

Cuvinte cheie: întreprinzător, întreprindere, antreprenor, lege, Moldova

. . .

Antreprenoriatul a început să fie recunoscut în timpul monarhului francez Ludovic al XIV-lea care obișnuia să afirme că „burghezii și meșteșugarii vor deveni artizanii bogăției” . Conform surselor general acceptate, un antreprenor este o persoană fizică sau juridică care se obligă, pe baza unor clauze și condiții contractuale, să execute (întreprindă) diferite lucrări (industriale, de construcții etc.) în beneficiul altei persoane sau organizații, în schimbul unei sume de bani dinainte convenite.

. . .

Activitatea de întreprinzător în Republica Moldova este reglementată de mai multe acte normative, printre care cele mai principale sunt:

• Constituția Republicii Moldova;
• Codul Civil;
• Legea cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi;
• Legea cu privire la principiile de bază de reglementare a activităţii de întreprinzător;
• Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice şi a întreprinzătorilor individuali;
• Legea privind reglementarea prin licenţiere a activităţii de întreprinzător*.
• Horărîrea Nr. 1021 din 16.12.2013 cu privire la aprobarea Strategiei reformei cadrului de reglementare a activităţii de întreprinzător pentru anii 2013-2020 şi a Planului de acţiuni pentru implementarea acesteia în anii 2013-2015.

. . .

Viziunea Strategiei este de a schimba filosofia efortului de reformă. Anterior, accentul major a fost pus pe de reglementare – eliminarea reglementărilor inutile și a cerințelor administrative excesive – care reliefa mai mult cantitatea decât calitatea reformelor. Acum se consideră că este momentul de a se concentra asupra dezvoltării unui sistem de reglementare mai inteligent, determinat de criterii clare de competitivitate. Sistemul de reglementare prevăzut reflectă principiile de “reglementare inteligentă”, caracterizat prin următoarele trăsături:

. . . 

Referatul la Dreptul Afacerilor privind Reglementarea activității de întreprinzător în Republica Moldova contine 10 pagini si poate fi vizualizat si descarcat gratuit mai jos!

referatNota Bene: Materialul de mai sus este un referat / lucru individual scris de catre Begu Valentin.

Referatul este aparat de dreptul de autor si conexe. Copierea, descarcarea si folosirea in orice fel a informatiei date se permite doar cu indicarea sursei.

Baftă!Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Copyright © 2013-2019 Begu Valentin. Toate drepturile sunt rezervate.

Scroll to top