You Are Here: Home » Consultatii Juridice » Pedeapsa pentru cultivarea ileagala a plantelor narcotice si psihotrope

Pedeapsa pentru cultivarea ileagala a plantelor narcotice si psihotropeAm o intrebare mai putin obisnuita, insa puteti sa imi spuneti ce risca persoanele si care este pedeapsa pentru cultivarea ileagala a plantelor narcotice si psihotrope?

Pedeapsa pentru cultivarea ileagala a plantelor narcotice si psihotrope

Sursa foto: cbsnews.comRaspuns:

Persoanele care au de-a-face cu substantele narcotice si psihotrope, din start risca sa fie pedepsite fie conform Codului Contraventional al RM, fie conform Codului Penal al RM, in dependenta de actiunile persoanei date si alte circumstante privind aceste plante narcotice sau psihotrope si pentru cultivarea ileagala a plantelor narcotice si psihotrope.

Apropo trecerea frontierei de stat cu substante narcotive este interzisa. Afla aici mai multe despre Controlul Vamal.

Daca este sa vorbim despre Codul Contraventional, atunci aceste mentioneaza ca cultivarea ilegala a plantelor care contin diferite substante narcotice sau psihotrope fara scop de instrainare si daca fapta nu constituie infractiune, se pedepseste cu amenda de la 30 la u.c. pentru persoanele fizice, de la 100 la 300 u.c. pentru persoanele cu functie de raspundere, de la 300 la 400 u.c. persoanei juridice.

In toate cazurile privind cultivarea ileagala a plantelor narcoticese ia in calcul si aplicarea pedepsei complementare privind privarea de a desfasura o anumita activitate pe un termen de la 6 luni la 1 an.

Fiti foarte atent, pentru ca o persoana risca doar aceste pedepse daca cultiva doar pentru sine, fara scop de instrainare, adica vindere, donatie etc a acestor plante ce contin substante psihotrope sau narcotice in proportii mici.

Daca se dovedeste ca proportiile sunt mari sau ca a existat scop de instrainare a acestor plante ce contin substante narcotice sau psihotrope, atunci persoana risca pedepasa penala, care prevede si privarea de libertate.

In cazurile in care infractiunea ce cuprinde fabricarea, depozitarea si raspandirea drogurilor sau altor substante narcotie sau psihotrope, are loc in mai multe state, atunci in actiune intra si alte organizatii internationale, cum ar fi INTERPOL-ul, EUROPOL-ul etc. Apropo afla aici informatii utile despre Interpol.Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Copyright © 2013-2019 Begu Valentin. Toate drepturile sunt rezervate.

Scroll to top