You Are Here: Home » Consultatii Juridice » Nerespectarea ordonantei de protectie in cazul violentei in familie

Nerespectarea ordonantei de protectie in cazul violentei in familieNerespectarea ordonantei de protectie in cazul violentei in familie

In urma aplicarii mai multor lovituri fizice de catre sot, am fost la politie si la procuratura, iar in rezultat multumita lor, a fost emisa ordonanta de protectie pe numele meu, acestuia fiindu-i interzis apropierea de domiciliul meu pentru o buna perioada de timp.

Totusi in aceasta perioada de timp, acesta de cateva ori a intrat in casa, eu fiind in casa, m-am inchis in baie de frica acestuia, care ulterior a plecat.

Spuneti-mi va rog, cum se poate de pedepsit nerespectarea ordonantei de protectie?

Sursa foto: http://www.igj.roIn primul rand va sfatuiesc sa va adresati organelor de politie, procuratura, cat si avocatului dvs (daca aveti unul), pentru a lua masurile necesare si legale pentru a constrange agresorul de a respecta ordonanta de protectie in cazul violentei in familie si de a fi ulterior pedepsit.

Apropo aflati in link-ul de aici o analiza penala privind violenta in familie.

Sanctiunea pe care o risca acesta pentru nerespectarea ordonantei de protectie in cazul violentei in familie, se cuprinde in art. 320-1 din Codul Penal al Republicii Moldova, care mentioneaza expres faptul ca:

Neexecutarea intenţionată sau eschivarea de la executarea măsurilor stabilite de instanţa de judecată în ordonanţa de protecţie a victimei violenţei în familie, se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 160 la 200 de ore sau cu închisoare de pînă la 3 ani.

In final, as dori sa va informez ca incepand cu data de 16.03.2017, s-au operat anumite modificari legislative, prin care politiei i s-a atribuit dreptul de a aplica Ordin de restrictie de urgenta, ca masura provizorie de protectie a victimei violentei in familie.

In asa fel, politia poate emite acest ordin fara a astepta Ordonanta de protectie si alte protectii din partea procurorilor sau instantelor de judecata.

 Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Copyright © 2013-2018 Begu Valentin. Toate drepturile sunt rezervate.

Scroll to top