You Are Here: Home » Consultatii Juridice » Discriminarea la locul de munca

Discriminarea la locul de muncaDiscriminarea la locul de munca

Ce reglementari exista privind interzicerea discriminarii la locul de munca?

Sursa foto: http://www.employeerescue.co.ukInterzicerea discriminării în sfera muncii este specificata doar in art. 8 din Codul Muncii al Republicii Moldova Nr. 154 din 28.03.2003.

Astfel, conform acestui articol:

(1) În cadrul raporturilor de muncă acţionează principiul egalităţii în drepturi a tuturor salariaţilor. Orice discriminare, directă sau indirectă, a salariatului pe criterii de sex, vîrstă, rasă, culoare a pielii, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, domiciliu, dizabilitate, infectare cu HIV/SIDA, apartenenţă sau activitate sindicală, precum şi pe alte criterii nelegate de calităţile sale profesionale, este interzisă.

(2) Nu constituie discriminare stabilirea unor diferenţieri, excepţii, preferinţe sau drepturi ale salariaţilor, care sînt determinate de cerinţele specifice unei munci, stabilite de legislaţia în vigoare, sau de grija deosebită a statului faţă de persoanele care necesită o protecţie socială şi juridică sporită.

Tinem sa precizam ca exista atat discriminare directa, cat si indirecta. Daca doriti sa stiti cum sunteti supusa chiar la locul de munca unei discriminari indirecte, apasati aici numaidecat.Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Copyright © 2013-2019 Begu Valentin. Toate drepturile sunt rezervate.

Scroll to top