You Are Here: Home » Consultatii Juridice » Declararea nulitatii casatoriei de catre minor

Declararea nulitatii casatoriei de catre minorDeclararea nulitatii casatoriei de catre minor

Sunt minora si totusi sunt casatorita. Nu simt dragoste fata de sotul meu si nici nu simt ca ma iubeste, ne-am casatorit deoarece asa s-au inteles familiile noastre.

Intrebarea mea este simpla: este posibila declararea nulitatii casatoriei de catre minor?

Sursa foto: http://www.radionisaa.psSituatia dvs ar trebui consultata de un avocat specializat, deoarece din cele spuse succint de dvs, ar fi necesar o analiza amanuntita a situatiei dvs, deoarece o minora casatorita la dorinta familiei, nu a ei din dragoste, ar aduce atingere atat dreptul familiei si civil, dar si legislatiei privind drepturile omului si al copilului, si chiar al celei contraventionale sau penale.

Insa raspunzand expres la intrebarea dvs, tin sa va aduc la cunostinta ca art. 42 din Codul Familie al Republicii Moldova mentioneaza in alineatele 1 si 2 ca dreptul de a cere declararea nulităţii căsătoriei îl au următoarele persoane il are inclusiv soţul minor, părinţii lui (tutorii) sau autoritatea tutelară, dacă căsătoria a fost încheiată de o persoană care nu a atins vîrsta matrimonială şi această vîrstă nu a fost redusă în modul stabilit.

După atingerea de către soţul minor a vîrstei de 18 ani, dreptul de a cere declararea nulităţii căsătoriei îi aparţine numai lui.

Tin sa mentionez faptul ca examinarea cererii privind declararea nulităţii căsătoriei încheiate cu un minor care nu a atins vîrsta matrimonială sau cu o persoană declarată incapabilă are loc cu participarea obligatorie a reprezentantului autorităţii tutelare.

In final va doresc sa va rezolvati cat mai curand situatia si sa aveti o viata fericita in continuare!

 

 

 Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Copyright © 2013-2018 Begu Valentin. Toate drepturile sunt rezervate.

Scroll to top