You Are Here: Home » Consultatii Juridice » Concediu pentru persoanele care adopta copii

Concediu pentru persoanele care adopta copiiConcediu pentru persoanele care adopta copii

Salut. Intentionez sa adopt un nou nascut, si cred ca as avea dreptul ca sa beneficiez si eu de un concediu de maternitate in acest sens, insa nu sunt sigura? Ma puteti ajuta?

Sursa foto: https://www.smababy.co.ukSalutare. Dvs la fel puteti beneficia de un concediu asemanator celui de maternitate.

Codul muncii al Republicii Moldova in articolul 127 stipuleaza normele privind concediile pentru salariaţii care au
adoptat copii nou-născuţi sau i-au luat sub tutelă.

Asadar, conform alin. (1) Salariatului care a adoptat un copil nou-născut nemijlocit din maternitate sau l-a luat sub tutelă i se acordă un concediu plătit pe o perioadă ce începe din ziua adopţiei (luării sub tutelă) şi pînă la expirarea a 56 de zile calendaristice din ziua naşterii copilului (în caz de adopţie a doi sau mai mulţi copii concomitent – 70 de zile calendaristice) şi, în baza unei cereri scrise, un concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de 3 ani. Indemnizaţiile pentru concediile menţionate se plătesc din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Deasemenea conform alin. (2) Salariatului care a adoptat un copil nou-născut nemijlocit din maternitate sau l-a luat sub tutelă i se acordă, în baza unei cereri scrise, un concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vîrstă de la 3 la 6 ani, conform art.126, care de altfel mentioneaza norme privind concediul suplimentar neplătit pentru
îngrijirea copilului în vîrstă de la 3 la 6 ani.Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

Copyright © 2013-2018 Begu Valentin. Toate drepturile sunt rezervate.

Scroll to top